Vijvervissen kopen Volendam

Op zoek naar vijvervissen nabij Volendam? Bij Tuincentrum ’t Lokkemientje in Edam kunt u de mooiste vijvervissen kopen! Op onze vijverafdeling vindt u allerlei vijverbenodigdheden en daarbij kunnen vijvervissen natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben verschillende soorten vissen: van goudvissen tot goudwindes, maar ook koi vissen (karpers). U vindt het allemaal op onze vijverafdeling.

Soorten vijvervissen nabij VolendamVijvervissen kopen nabij Volendam

Ons assortiment vijvervissen is heel ruim en we hebben ook nog eens prachtige aquariumvissen. Ons assortiment wordt regelmatig vernieuwd, maar in onze vijverwinkel nabij Volendam vindt u gegarandeerd de volgende vissen:

  • De goudvis en zijn neef de schubukin. Dit zijn sterke vissen die zich snel thuis zullen voelen. Vaak wroeten ze de bodem los, waardoor het water troebel wordt. De oplossing voor dit probleem is een laagje vijversubstraat.
  • De goudwinde. Deze vis zwemt graag aan de oppervlakte en voedt zich met muggen.
  • De koikarper. Heeft u een grote vijver? Dan kunt u deze prachtige vis aanschaffen! Ze kunnen wel een meter lang worden. Koikarpers eten waterplanten op.

Houd er altijd rekening mee dat niet alle vijvervissen goed samengaan. Grote vissen kapen het eten van kleine vissen weg en roofachtige vissen eten goudvissen op. In ons tuincentrum krijgt u hier meer informatie over. Stel ons gerust al uw vragen over vijvervissen.

Vissen uitzetten in uw vijver

Als u vijvervissen hebt gekocht bij ons tuincentrum nabij Volendam is het belangrijk dat u deze op de juiste manier uitzet. Zorg allereerst voor een biologisch evenwicht in de vijver. Om dit te bereiken, heeft u zuurstofplanten en gewone waterplanten nodig. Zes weken na het planten mogen de vissen erin. Of koop een startset, deze versnellen het proces. Voor elke centimeter lichaamslengte heeft een vis minimaal één liter water nodig. Een kleine goudvis zou dus bijvoorbeeld minimaal 5 liter water nodig hebben om goed te kunnen leven. Uw vijver kan dus nooit te vol zijn, zeker niet als u grote vijvervissen heeft gekocht. De vijvervissen moeten eerst even wennen aan de watertemperatuur en -samenstelling. Vul daarom een emmer met vijverwater en laat de vissen hier een half uur in rondzwemmen.

Verzorging vijvervissen Volendam

Wij geven u graag enkele tips over de verzorging van de vissen in uw vijver nabij Volendam:De juiste hoeveelheid waterplanten voor uw vijvervissen nabij Volendam

  • Overvoer de vissen niet. Dit is de belangrijkste regel. Eens per twee dagen voeren is voldoende. Voer dat binnen tien minuten nog niet is opgegeten, mag worden weggehaald.
  • Zorg ervoor dat het water helder blijft. Door te veel zon kan algvorming ontstaan, waardoor het water troebel wordt. Uw vissen krijgen dan te weinig zuurstof binnen. Leg een vijver dus altijd in de schaduw en zorg voor genoeg waterplanten. Heeft u last van troebel water? Slootwater met daarin watervlooien lossen dit probleem binnen een dag voor u op.
  • Slakken eten de algen die tegen de kant groeien op.
  • Als uw vissen naar de oppervlakte komen om lucht te happen, dan weet u dat er iets mis is. Er zijn dan bijvoorbeeld te veel of te weinig waterplanten aanwezig, het water is te warm, de filter is vies, u heeft te veel voer gegeven of er zwemmen te veel vissen in uw vijver.
  • Verwijder in de herfst de bladeren uit de vijver en stop met het voeren van uw vissen.
  • Als de vijver in de winter bevriest, is het noodzakelijk om een gat open te houden.

Als u deze tips opvolgt, moet het zeker goedkomen met uw vijvervissen nabij Volendam!

Alles voor uw vijver

In ons tuincentrum nabij Volendam kunt u vijvervissen kopen, maar u vindt er verder ook alles wat u voor een vijver nodig heeft. Van ornamenten tot pompen, maar natuurlijk ook alles wat u nodig heeft om een vijver aan te leggen en te onderhouden! Met mooie waterplanten maakt u het plaatje helemaal af.