Cavia

Woont u in Edam, Volendam, Amsterdam, Zaandam, Purmerend, Hoorn of omgeving. Kom dan naar onze complete dierenwinkel in tuincentrum 't Lokkemientje. 
Knaagdieren cavia's hebben een goede verzorging nodig en ook hier geldt het spreekwoord: bezint eer gij begint!  Tuincentrum 't Lokkemientje heeft van alles voor uw cavia

 • Looprennen
 • Voeder en drinkbakjes/flesjes
 • Leuke speeltjes
 • Huisjes voor cavia's 
 • Bodembedekking en voer

Ook hebben wij snacks van diverse merken

 • Puik
 • Vitakraft

Producten voor Cavia

 • Voor in het hok

  Puik Hooi is een belangrijk voedingsmiddel voor cavia's. Het hooi vult de behoefte aan ruwe celstof aan en zorgt voor het afslijten van de tanden. Vers hooi dient altijd in de kooi van uw cavia's beschikbaar te zijn

  Puik Tarwestro vormt een behaaglijke ondergrond waarin cavia's zich comfortabel kunnen nestelen. Puik Tarwestro is samengesteld uit 100% natuurzuiver stro van de beste kwaliteit. Puik Tarwestro is verpakt in voorgesneden porties en daardoor handig in gebruik. Verschoon wekelijks de kooi. Bedek de bodem van de kooi met een voldoende dikke laag Puik Tarwestro.

  Puik Houtvezels vormen een warme en behaaglijke ondergrond waarin konijnen en cavia's zich comfortabel kunnen nestelen. Een hoge absorptie en geurbinding zorgen voor een hygiënische en comfortabele leefomgeving voor uw huisdier. PUIK Houtvezels zijn zorgvuldig samengesteld uit 100% natuurzuivere gedroogde houtvezels van de beste kwaliteit. Puik Houtvezels zijn een 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare bodembedekking en geschikt voor de GFT container. Verschoon wekelijks de kooi, bedek de bodem van de kooi met een voldoende dikke laag PUIK Houtvezels. De verpakkingen zijn los geperst zodat u het product gemakkelijk uit de verpakking kunt halen.

  Puik Beukenhoutsnippers zijn ideaal geschikt als bodembedekker voor cavia hokken. De gedroogde, 100% natuurlijke beukenhoutsnippers hebben een hoog absorptievermogen en gaan daardoor schimmelvorming in dierenverblijven tegen. Voorzie het dierenverblijf met een laag van 5cm Puik Beukenhoutsnippers. Voor optimale hygiëne, 1 keer per week de gehele inhoud vervangen. De gebruikte beukenhoutsnippers zijn milieuvriendelijk af te voeren met het GFT-afval of op de composthoop

   

   

   

   

 • Puik Greenline Cavia

  PUIK Greenline Cavia is een natuurlijke dagelijkse voeding voor cavia’s. Een gevarieerde krokante mengeling met een hoog ruwcelstofgehalte voor een extra ondersteuning van de darmflora. Puik Greenline Cavia zit boordevol vitamine C, noodzakelijk omdat een cavia zelf geen vitamine C kan aanmaken. De omega 3- en 6-vetzuren dragen bij aan een gezonde en glanzende vacht. Vezelrijk voer voor een optimale ondersteuning van de darmflora. Van Puik natuurlijk

 • Puik Greenline Premium Select

  Puik Greenline Cavia Premium Select is een natuurlijke en volledige voeding voor alle rassen cavia’s. De brokjes op basis van Timotee hooi zijn zorgvuldig uitgebalanceerd en bevatten alle essentiële ingrediënten om uw cavia in optimale conditie te houden. Met een hoog ruwe celstofgehalte, groenten (wortel, cichorei), kruiden en cranberries.  De wortels van cichorei bevatten van nature inuline. Inuline is een prebiotische vezel, die de darmwerking en de groei van goede darmbacteriën stimuleert. Samen met de voedingsvezels uit de Timotee ondersteunt het een gezonde darmflora. Iedere ‘bite’ is gelijk van samenstelling waardoor uw cavia met zekerheid uitgebalanceerd eet. Als extra hebben we een natuurlijk plantenextract toegevoegd waardoor de ontlasting van uw cavia minder sterk ruikt. Puik Greenline bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en er is geen suiker aan toegevoegd.

 • Puik Original Cavia

  Puik Original Cavia is een uitgebalanceerde dagelijkse voeding voor cavia’s met extra vitamine C. De ruwe vezels bevorderen een goede werking van de darmflora. Met rozenbottelvruchten als natuurlijke bron van vitamine C. Krokante, gevarieerde mix van granen, vruchten en groenten. Een (h)eerlijk product van Puik. 
   

 • Puik Original Cavia korrel

  Puik Original Caviakorrel bevat alle nodige voedingsstoffen om in de dagelijkse behoeften van uw cavia te voorzien. De korrel heeft een hoog ruwcelstofgehalte, om een optimale darmwerking te ondersteunen. Alle nodige vitamines en sporenelementen zijn in voldoende hoeveelheden aanwezig. Een (h)eerlijk product van Puik. 

 • Selective Cavia

  Supreme Science Selective Guinea Pig is een complete en evenwichtige voeding voor cavia’s. Het is een mengsel van hoogwaardige grondstoffen dat verwerkt wordt tot één brok. Hierdoor kunnen cavia’s niet selectief eten en krijgen ze alle benodigde vitaminen en mineralen binnen. De voeding is aangepast op de specifieke behoefte van de cavia. Om te voorzien in de dagelijkse behoefte aan vitamine C, is er extra vitamine C aan het voer toegevoegd. Het vezelgehalte van de het voer is optimaal voor een goede spijsvertering en bevordert de gebitsslijtage.

  • Met toegevoegde Vitamine C – 800mg/kg
  • Verbetert de spijsvertering en bevordert gebitsslijtage
  • Bevat lijnzaad – een uitstekende bron van Omega 3 & 6 voor een gezonde huid en vacht
  • Zonder toegevoegde suikers
  • Stimuleert de spijsvertering