Konijn en dwergkonijn

Woont u in Edam, Volendam, Amsterdam, Zaandam, Purmerend, Hoorn of omgeving. Kom dan naar onze complete dierenwinkel in tuincentrum 't Lokkemientje. 
Knaagdieren zoals konijnen en dwergkonijnen hebben een goede verzorging nodig en ook hier geldt het spreekwoord: bezint eer gij begint!  Een lief konijntje is zo gekocht, maar vraagt wel iedere dag de aandacht.  Tuincentrum 't Lokkemientje heeft van alles voor uw konijn.

 • Vaste hokken of looprennen
 • Voeder en drinkbakjes/flesjes
 • Leuke speeltjes
 • Huisjes voor het konijn
 • Bodembedekking en voer

Ook hebben wij snacks van diverse merken

 • Puik
 • Boony
 • Vitakraft
 • Toyka

 

Producten voor Konijn en dwergkonijn

 • Voor in het hok

  Puik Hooi is een belangrijk voedingsmiddel voor knaagdieren en konijnen. Het hooi vult de behoefte aan ruwe celstof aan en zorgt voor het afslijten van de tanden. Vers hooi dient altijd in de kooi van uw knaagdier en konijn beschikbaar te zijn

  Puik Tarwestro vormt een behaaglijke ondergrond waarin konijnen en cavia's zich comfortabel kunnen nestelen. Puik Tarwestro is samengesteld uit 100% natuurzuiver stro van de beste kwaliteit. Puik Tarwestro is verpakt in voorgesneden porties en daardoor handig in gebruik. Verschoon wekelijks de kooi. Bedek de bodem van de kooi met een voldoende dikke laag Puik Tarwestro.

  Puik Houtvezels vormen een warme en behaaglijke ondergrond waarin konijnen zich comfortabel kunnen nestelen. Een hoge absorptie en geurbinding zorgen voor een hygiënische en comfortabele leefomgeving voor uw huisdier. PUIK Houtvezels zijn zorgvuldig samengesteld uit 100% natuurzuivere gedroogde houtvezels van de beste kwaliteit. Puik Houtvezels zijn een 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare bodembedekking en geschikt voor de GFT container. Verschoon wekelijks de kooi, bedek de bodem van de kooi met een voldoende dikke laag PUIK Houtvezels. De verpakkingen zijn los geperst zodat u het product gemakkelijk uit de verpakking kunt halen.

  Puik Beukenhoutsnippers zijn ideaal geschikt als bodembedekker voor  konijnen hokken. De gedroogde, 100% natuurlijke beukenhoutsnippers hebben een hoog absorptievermogen en gaan daardoor schimmelvorming in dierenverblijven tegen. Voorzie het dierenverblijf met een laag van 5cm Puik Beukenhoutsnippers. Voor optimale hygiëne, 1 keer per week de gehele inhoud vervangen. De gebruikte beukenhoutsnippers zijn milieuvriendelijk af te voeren met het GFT-afval of op de composthoop

 • Beaphar Konijn

  Beaphar Konijn

  Beaphar Care+ Konijn is een zeer smaakvolle super premium voeding. Het is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en voedingsdeskundigen. Care+ is geëxtrudeerd, deze hittebehandeling maakt een betere vertering van eiwitten uit het voer mogelijk. De ingrediënten zijn afgestemd op de voedingsbehoefte en benaderen het natuurlijke voedingspatroon.

  • Ondersteunt de natuurlijke slijtage van de tanden
  • Afgestemd op de voedingsbehoefte
  • Benadert het natuurlijke voedingspatroon

  Ieder brokje heft dezelfde samenstelling (All-in-One), met als resultaat: geen selectief eetgedrag, dus geen restjes en geen tekort aan essentiële voedingsstoffen. De harde brokjes ondersteunen de natuurlijke slijtage van de tanden (Dental Function). De brokjes bevatten verder een uitgebalanceerde verhouding van de meervoudig onverzadigde vetzuren Omega-3 & Omega 6 (uit maïs, tarwe, soja en vlaszaad), vitamine E voor de lichaamscellen, het juiste ruwvezelgehalte en smakelijke kruiden. Met Care+ heeft u absoluut het beste voor uw konijn in handen.

 • Puik Greenline Konijn & dwergkonijn

  Puik Greenline Konijn & dwergkonijn

  PUIK Greenline Konijn & Dwergkonijn is een natuurlijke dagelijkse voeding voor (dwerg)konijnen. Een gevarieerde mengeling met een hoog ruwcelstofgehalte voor een extra ondersteuning van de darmflora. De vezels dragen tevens bij aan het verantwoord slijten van de knaagtanden. De omega 3- en 6-vetzuren dragen bij aan een gezonde en glanzende vacht. Puik Greenline Konijn & Dwergkonijn is bijzonder smakelijk door de grote variatie aan natuurlijke ingrediënten en de vele extra’s zoals banaan, wortel en peterseliestengels. 

 • Puik Greenline (dwerg)konijn Sensitive

  Puik Greenline (dwerg)konijn Sensitive

  Puik Greenline Konijn & Dwergkonijn Sensitive Digestion is een natuurlijke dagelijkse voeding voor konijnen met een gevoelige spijsvertering. Een gevarieerde mengeling met een hoog ruwcelstofgehalte  voor een  extra ondersteuning van de darmflora. De vezels dragen tevens bij aan het verantwoord slijten van de knaagtanden. De omega 3- en 6-vetzuren dragen bij aan een gezonde en glanzende vacht. Puik Greenline Konijn & Dwergkonijn Sensitive Digestion is ook geschikt voor senior-konijnen en konijnen die gevoelig zijn voor overgewicht.

 • Puik Original dwergkonijn

  Puik Original dwergkonijn

  Puik Original Dwergkonijn is een krokante dagelijkse voeding voor dwergkonijnen. Met 22 ingrediënten een zeer gevarieerde voeding. Met extra vitamine A, D3 en E en wortel, banaan en pompoenpitten als extraatje. Een (h)eerlijk product van Puik. Verstrek naast Puik Original Dwergkonijn ook vers Puik hooi

 • Puik Original Konijn

  Puik Original Konijn

  Puik Original Konijn is een uitgebalanceerde dagelijkse voeding voor konijnen. Het hoge aandeel ruwe vezels ondersteunt een goede werking van de darmflora. De vezels en krokante ingrediënten dragen bij aan het verantwoord afslijten van de knaagtanden. Een uitgebalanceerde calcium/fosfor-verhouding draagt bij aan sterke botten. Met krokante vezelbolletjes, wortel, en luzernesteeltjes. 
  Een (h)eerlijk product van Puik.

 • Puik Original Konijnkorrel

  Puik Original Konijnkorrel

  Puik Original Konijnenkorrel bevat alle voedingsstoffen om in de dagelijkse behoeften van uw konijn te voorzien. De korrel heeft een hoog ruwcelstofgehalte, om een optimale darmwerking te ondersteunen. Alle benodigde vitamines en sporenelementen zijn aanwezig. Een (h)eerlijk product van Puik. 

 • Selective Konijn

  Selective Konijn

  Selective Supreme Science Rabbit is een complete en evenwichtige voeding voor konijnen ouder dan 4 maanden en is geschikt voor elk ras. Het voer is speciaal ontwikkeld voor actieve volwassen konijnen. De uniforme en vezelrijke korrel voorkomt selectief eetgedrag en helpt tandproblemen te voorkomen. Het voer bevat het optimale vezelgehalte en stimuleert de spijsvertering en bevat geen toegevoegde suikers.

  • Bevat het optimale vezelgehalte en verbetert de spijsvertering
  • Voorkomt selectief eten
  • Bevat lijnzaad, bron van Omega 3 & 6 goed voor huid en vacht
  • Zonder toegevoegde suikers
 • Vitakraft Beauty Selection

  Vitakraft Beauty Selection

  Het Vitakraft konijnenvoer is een gezonde hoofdvoeding voor je konijn. Dit gemengde voer bied voldoende variatie om je konijn van variatie te voorzien. Emotion Beauty Selection Adult konijn combineert optimale verzorging met een heerlijke smaak en bevordert dankzij waardevolle oliën ook een gezonde huid en een mooie, glanzende vacht. De ruwe vezels en hardheid van de brok dragen bij aan de nodige tandslijtage. Het voer bevat vezelrijke alfalfa, knapperige wortel en smakelijke korenbloem: lekker voer voor je knager!

  Het Vitakraft Emotion Beauty Selection voer bevat het unieke TriVita-complex:

  • DHA (Omega-3 vetzuren) uit mariene algen, belangrijk voor de werking van het hart, de hersenen, de botten en de huid
  • prebiotische inuline zorgt voor een gezonde darmflora en bevordert een optimale spijsvertering
  • perfecte balans van aminozuren voor een optimaal immuunsysteem

 • Vitakraft Complete junior konijn

  Vitakraft Complete junior konijn

  Vitakraft Emotion Complete Junior konijn biedt met de beste ingrediënten, zoals cichorei en Timothy hooi, alle belangrijke voedings- en bouwstoffen in één voederbrokje. Selectie is niet mogelijk en zo is de voeding voor het jonge konijn geheel in evenwicht.

 • Vitakraft Complete adult konijn

  Vitakraft Complete adult konijn

  Vitakraft Complete adult konijn, smakelijke cichorei, knapperige wortel en timothy hooi. Zelfs bij kieskeurige dieren een zeer uitgebalanceerde voeding gegarandeerd, want dankzij het all-in-one voedingsbrokje is selecteren niet mogelijk. Het uitgebalanceerde voedingsmengsel is specifiek afgestemd op de behoeften van volwassen dieren. Het gereduceerde calciumgehalte voorkomt de vorming van nierstenen. De ruwe vezels en hardheid van de brok dragen bij aan de nodige tandslijtage. Emotion Complete konijn is verkrijgbaar in diverse life-cyclevarianten. Het is rijk aan ruwe vezels, essentiële vitamines, mineralen en sporenelementen, bevat het unieke TriVita-complex en de 100% effectieve Vitakraft Odour Stop. Voor een opgewekt en gezond leven van het konijn. Ontwikkeld door dierenartsen en knaagdierexperts. Heeft een suikervrije receptuur en bevat geen aroma’s en conserveringsmiddelen.